Menu podle Rettigové

ZAKUSTE TRADIČNÍ RECEPTY
M. D. RETTIGOVÉ V MODERNÍM PROVEDENÍ

MENU podle Rettigové nejsou pro rok 2019 zatím sestavena. Pokochejte se nabídkou restaurací pro ročník 2018.

 

14. - 18. května 2018

Obědy dle Rettigové

  

kolja

 
U KOLJI

14. - 18. 5.
11 - 22 hod.

POLÉVKA

Silný slepičí vývar s vůní libečku,
sedlinou a trhaným masem

65 Kč

HLAVNÍ CHOD

Hovězí pečínka na česneku, 
špikovaná uzenou slaninkou, 
pažitkový krupicový nok, 
svěží zelný salátek

199 Kč

DEZERT

Smetanový gel, jahodový rozvar 
s medem, mochyně

85 Kč

REZERVOVAT

 

veselka

 
VESELKA

14. - 18. 5.
11 - 15 hod.

HLAVNÍ CHOD

Hovězí líčka,
bramborová kaše

105 Kč

 

REZERVOVAT

 

rettigovka

 
RETTIGOVKA

11 - 15 hod.

Pondělí 14. 5.

Kulajda dle M. D. Rettigové

Úterý 15. 5.

Pivní polévka dle M. D. Rettigové

Středa 16. 5.

Žlutá polévka dle M. D. Rettigové

Čtvrtek 17. 5.

Couračka dle M. D. Rettigové

Pátek 18. 5.

Chlebovka dle M. D. Rettigové

   

REZERVOVAT

 

bludicka

 
BLUDIČKA

14. - 18. 5.
11 - 22 hod.

POLÉVKA

Polévka se zemčaty

HLAVNÍ CHOD

Vepřové na pivu, rýže,
hlávkový salát se slaninou

 

REZERVOVAT

 

havran

 
HAVRAN CAFÉ STEAK BAR

14. - 18. 5.
11 - 22 hod.

PŘEDKRM

Rillettes z králičího hřbetu

85 Kč

POLÉVKA

Chřestový krém

75 Kč

HLAVNÍ CHODY

Pečená kachní prsa
s petrželkovými brambory

175 Kč

Pečený litomyšlský pstruh 
na bylinkách s míchaným salátem

165 Kč

 

REZERVOVAT

 

hvezda

 
HOTEL ZLATÁ HVĚZDA

16. - 18. 5.
11 - 22 hod.

PŘEDKRM

Domácí sulc z vepřových nožiček,
žitný chléb

65 Kč

POLÉVKA

Polévka z pečené oháňky
s kopřivovou sedlinou

40 Kč

HLAVNÍ CHOD

Pečené kachní stehno na citrusech,
mačkané brambory se slaninou

195 Kč

DEZERT

Domácí bábovka
s ovocným sorbetem a mátou

60 Kč

 

REZERVOVAT

 

   

14. - 18. května

Večeře dle Rettigové

  

sklipek

 
NA SKLÍPKU

Středa 16. 5.
OJÍNĚNÁ VEČEŘE
- večeře ochucená destiláty

PŘEDKRM

Pečený lilek, bylinky, 
citronový destilát

HLAVNÍ CHOD

Pomalu pečená hovězí kližka,
jarní zelenina a brambor s řeřichou,
okurkový destilát

DEZERT

 Pečené ovoce,
vinný destilát

Cena menu: 385 Kč
tel.: 736 175 750

 

REZERVOVAT

 

lamino2

 
EL LAMÍNO CAFÉ

 Pátek 18. 5. 17 hod.

PŘEDKRM

Kulička z Robi masa plněná rumovou
švestkou v agarovém aspiku

HLAVNÍ CHOD

Pyré z kořenové zeleniny,
čočková sekaná s omáčkou z bílého
vína, cibulové chutney

DEZERT

Avokádové brownies s mangovým
sorbetem přelité horkou čokoládou

Cena menu: 220 Kč
tel.: 733 522 488

  

REZERVOVAT

 

kolja

 
U KOLJI

 Středa 16. 5. 17 hod.
ZAPOMENUTÉ TECHNIKY
M. D. RETTIGOVÉ
V NOVÉM HÁVU

PŘEDKRM

Zauzený litomyšlský pstruh,
vaječná sedlina, marinované
ředkvičky, koprový olej

95 Kč

HLAVNÍ CHOD

Pivní vepřová plec podle
M. D. Rettigové, bramborové
noky s medvědím česnekem,
smažená cibule

195 Kč

DEZERT

Vanilkový tvaroh, malinové
želé, čokoláda, máta peprná

85 Kč

tel.: 461 618 196

 

REZERVOVAT

 

bohem

 
BOHÉM, HOTEL APLAUS

 Pátek 18. 5.
CHŘESTOVÉ HODY

SALÁT

Salát z chřestu a nových brambor,
pošírované vejce, jemný dijonský dresink,
křupavá slanina

155 Kč

POLÉVKA

Chřestový krém, kysaná smetana,
estragon

75 Kč

TEPLÝ PŘEDKRM

Chřest balený v tyrolském špeku,
holandská omáčka

165 Kč

HLAVNÍ CHODY

200g Pomalu pečené kuřecí prso,
salát z grilovaného chřestu a čekanky

235 Kč

Rissoto z bílého a zeleného chřestu,
parmazánová pěna

265 Kč

200g Vepřová pečeně z plemene Duroc
balená ve slanině panchetta,
bramborové pyré, glazovaný chřest

325 Kč

200g Tagliata z telecího Rib Eye,
rajčatová salsa s čerstvou bazalkou,
grilovaný chléb

425 Kč

DEZERT

Rebarborovo-chřestový crumble,
čerstvé jahody, zakysaná smetana

115 Kč

tel.: 461 614 901

 

REZERVOVAT

 

   

19. - 20. května

Víkend dle Rettigové

  

sklipek

 
NA SKLÍPKU

Sobota 19. 5.
11 - 15 hod.

Oběd Na Sklípku

POLÉVKA

Krém z pečeného česneku

HLAVNÍ CHOD

Hovězí pečeně na zázvoru a pepři, 
salát z manga, ředkviček a salátové
okurky, pečivo s karamelizovanou
cibulí na víně

DEZERT

 Ovocný koláč

REZERVOVAT

 

veselka

 
VESELKA

Sobota 19. 5.
a neděle 20. 5.

11 - 15 hod.

PŘEDRKM

Vepřový aspik

POLÉVKA

Hovězí vývar
s rýží a parmazánem

HLAVNÍ CHODY

Pečená telecí kýta špikovaná slaninou,
šťouchané brambory s opečenou
slaninou a mladou kopřivou

Konfitované kachní stehnno,
moravské zelí, karlovarský knedlík

DEZERT

Jogurtový koláč s rebarborou,
jablíčky a drobenkou

   

REZERVOVAT

 

havran

 
HAVRAN CAFÉ STEAK BAR

Sobota 19. 5.
11 - 22 hod.

PŘEDKRM

Rillettes z králičího hřbetu

85 Kč

POLÉVKA

Chřestový krém

75 Kč

HLAVNÍ CHODY

Pečená kachní prsa
s petrželkovými brambory

175 Kč

Pečený litomyšlský pstruh 
na bylinkách s míchaným salátem

165 Kč

 

REZERVOVAT