GASTROTÝDEN 13. – 19. 5.
MENU PODLE RETTIGOVÉ
Restaurace z Litomyšle a okolí vaří jídla inspirovaná recepty M. D. Rettigové a tématem slavností.
- POLEDNÍ MENU (Po –Pá)
Hotely: Aplaus, Zlatá hvězda; restaurace: Bludička, Havran, Malý svět, Šnyt, Rettigovka, U Kolji, Veselka - VEČEŘE
St: U Kolji, Na Sklípku; Pá: Aplaus, El lamíno - FESTIVALOVÉ MENU (So)
Hotel Zlatá hvězda; restaurace: Havran, Malý svět, Na Sklípku, Šnyt, U Kolji
GASTROFESTIVAL sobota 18. 5.
10.00 – 18.00 • Smetanovo náměstí
Halušky a pirohy • sushi • řecká i italská kuchyně • žabí stehýnka • šneci po burgundsku • maďarské uzeniny • holandské i ovčí sýry • České ghíčko • šafránové čaje • domácí těstoviny Fajna Pasta • zvěřinové speciality • husí játra • speciality z grillu • domácí limonády a zmrzlina • Mixit • Šariš • Guinness • drinky • pečité a sedliny ve stáncích restaurací...
10.00 – 15.00 • Touloucovo náměstí
SOUTĚŽ VE VAŘENÍ KOTLÍKOVÉHO GULÁŠE, PŮJČOVNA TALÍŘŮ
10.00 • hlavní pódium, městský hřbitov
HOLD M. D. RETTIGOVÉ S HRNCOVÝM PRŮVODEM
- Průvod k hrobu M. D. Rettigové odstartují u hlavního pódia bubeníci LosHrncos. Hrnce a vařečky s sebou!
10.00 –14.00 • stánek Svíčková OPEN, Smetanovo náměstí
SVÍČKOVÁ OPEN
- Degustace od 13.00 na základě zakoupeného kuponu (v prodeji od 12.00 ve stánku)
12.00 – 18.00 • Smetanovo náměstí
ŠKOLIČKA VAŘENÍ
- Kuchařský program pro děti ve stanu uprostřed náměstí
SOUSEDSKÁ NEDĚLE 19. 5.
11.00 – 15.00 • Smetanovo náměstí
SOUSEDSKÁ HUSIČKA
- Pečené husí stehno s variací zelí a knedlíků servírované pod širým nebem. Hraje poberounská hudební skupina TŘEHUSK, zpívá Sbor paní a dívek.
- Poukaz je třeba zakoupit od 1. do 16. května v litomyšlském infocentru nebo na tomto webu
SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ BÁBOVKU