Narozen 11. 5. 1952Nestor české gastronomie.
Kvalifikovaný odborník v oboru gastronomie, účastník mnoha zahraničních i domácích kuchařských soutěží.
Od roku 1993 do 1998 byl členem Národního týmu kuchařů ČR.
Vzdělání:
Vyučen kuchař – číšník, Hronov
absolvent hotelové školy Velké Meziříčí
barmanský kurz
vyučen v oboru cukrář
pedagogické vzdělání – Institut vzdělávání v Praze
absolvent školy francouzské gastronomie v Praze
Profesní kvalifikace:
kuchař specialista
titul Mistr kuchař
udělena Akreditace Ministerstva školství k provádění vzdělávacích programů zaměřených na další vzdělávání pedagogických pracovníků
člen AKC ČR
předseda pobočky Východní Čechy, člen představenstva AKC ČR
Účast na soutěžích:
1982, 1986, 1990 mezinárodní přehlídka Gastroprag, 2x zlatá, 1x bronzová medaile
1989 absolutní vítěz národní soutěže kuchařů ČSSR v Praze, zlatá medaile
1993 Igeho salon culinare mondial – Suise
1993 Salzburg – bronzová medaile, zvláštní ocenění pohár
1993 Rakousko – Wart gastronomická mezinárodní soutěž – zlatá medaile
Reprezentace České republiky – národní tým – EXPOGAST 1994, CULINARY
WORLDCUP – stříbrná a bronzová medaile, LUXEMBURG – stříbrná a bronzová medaile
Reprezentace ČR – světová kuchařská olympiáda IKA BERLIN – stříbrná a bronzová medaile
1994 – 1996 STUTTGART, 2x stříbrná medaile
1995 Kuchař roku ČR – 2. Místo
1997 zlatá medaile Magdaleny Dobromily Rettigové – udělena AKC v oboru
1999 Dny evropské kultury v Chille – příprava banketu pro 600 osob
Ocenění pamětní medailí k založení AKC ČR
Vitana – Křišťálová vařečka 1999 – 2. Místo
2001 – Křišťálová vařečka – 1. Místo, celkové vítězství
2002 zlatý diplom s medailí Český cukrář – společenstvo cukrářů ČR
Vítězství mezinárodní soutěže SODEXO CREATOR 2005, jako kapitán týmu v Polsku a druhé místo v Rakousku
Dále působí jako
komisař při soutěžích kuchařů a cukrářů ČR
Gastrojunior
Gastro – Hradec Králové
Gastro – Ostrava
Poradce a konzultant v oboru gastronomie
Lektor seminářů a kurzů
Mimo jiné vařil pro prezidenty Václava Havla a Václava Klause, španělského krále, dánského prince, apod.
Je nositelem nejvyššího kuchařského ocenění Kříž svatého Vavřince